Музиката на деня: 06.08.2010 г.

6 08 2010
Здравей!
Днес продължава темата за бандата Afro Celt Sound System, които предпочитам да слушам далеч от града, както ще направя тъкмо утре – качвам се в Стара планина с раница и палатка. В раницата, естествено ще има Mp3-ка.
 

сн. лидерите  на бандата

Източниците определят стила на Afro Celt Sound System като world music. Наистина, основателят на бандата Simon Emmerson е бил доста отдавна увлечен да изучава фолклора на различни страни и континенти, в резултат на което е решил да създаде бандата, която да вдъхне на идеите му живот. Помощниците му, които участват в създаването на този проект, се увличат не по-малко от музикално творчество на народите.
 
Забележителното е, че музиката на Afro Celt Sound System, независимо от своите екзотични корени, има напълно „европейски” характер. Да, в нея може да се забележат и ирландските мотиви, и африканските барабани, но, видимо, танцувалният характер на аранжиментите й превръща тази музика в нещо, което е напълно способно да конкурира обичайните популярни музикални творби.
 
сн. Джони и Муса – членове
Благодарение на своя „келтски” произход, песните на Afro Celt Sound System спомагат на някои приказки и легенди да придобият смисъл. Песните могат да те пренесат в далечни древни гори, неизследвани земи, така, че да почувстваш с кожата си присъствието на свръхестествената красота на наблюдаваните пейзажи. Да наблюдаваш прекрасните гледки отвисоко, сякаш си огромна горда птица или да се гмуркаш в най-тъмните дълбини. Музиката те настройва на особена честота така, че те кара да се вслушаш в Живота и да разбереш, че съществуват невъобразими вълшебни същества, които в крайна сметка разбираш, че са духовете на собствената ти Душа.
 
Днес ще продължа да ти преставям музиката на Afro Celt Sound System от първия им диск – Volume 1. Днес е моментът да чуем „Sure-As-Not / Sure-As-Knot” (заглавието представлява сладко двусмислие). Ако се вслушаш в солото на струнния инструмент, ще установиш, че то ти говори тъкмо това „Sure-As-Not” или „Sure As Knot“ (както предпочитате).
Дориана
Реклами

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
%d блогъра харесват това: